Cea mai mare descoperire medicală: bolnavii vor putea trăi 30 de minute fără să respire

Cea mai mare descoperire medicală: bolnavii vor putea trăi 30 de minute fără să respire

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

O echipă de cercetători din cadrul Boston Children’s Hospital a creat microparticule umplute cu oxigen care pot fi injectate direct în fluxul sangvin al pacienţilor incapabili să respire din cauza bolilor grave de plămâni sau care au căile respiratorii blocate și au nevoie urgentă de oxigen în fluxul sangvin, pentru a oxigena rapid sângele acestora. Microparticulele sunt injectate prin intermediul unei soluţii lichide.

Dr. John Kheir, membru al Departamentului de Cardiologie al Boston’s Children Hospital, susține că că injectarea microparticulelor în fluxul sangvin produce refacerea concentraţiei de oxigen într-un interval de doar câteva secunde. Soluţia cu microparticulele se poate transporta uşor şi poate stabiliza pacienţii sau victimele în timpul necesar echipelor medicale de urgenţă pentru a le salva viețile. Același cercetător afirmă că microparticulele pot transporta de 3-4 ori mai mult oxigen decât globulele roşii din sânge și sunt utile în situaţiile în care plămânii sunt complet inactivi. Singurul dejavantaj momentan este acela că microparticulele pot fi administrate doar pentru o perioadă de 15-30 de minute, deoarece în cantități mai mari pot afecta fluxul sangvin.

Primele experimente din lumea medicală privind administrarea intravenoasă a oxigenului nu au avut rezultatul așteptat, în loc de oxigenare a sângelui, se ajungea la cazuri de embolie. Medicii de la Boston’s Children Hospital  au început să studieze injecţiile cu oxigen din 2006, în urma decesului unei fetiţe bolnave de pneumonie. Spitalul pediatric din Boston este cel mai mare centru de cercetare în pediatrie, instituţie ce a realizat descoperiri şi inovaţii atât pentru copii cât şi pentru adulţi încă din anul 1869.

Redacţia

No Comments to “Cea mai mare descoperire medicală: bolnavii vor putea trăi 30 de minute fără să respire”

add a comment.

Leave a Reply