2013 – Anul european al cetăţeniei

2013 – Anul european al cetăţeniei

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

Pe 23 octombrie 2013, Parlamentul European a desemnat anul 2013 drept Anul european al cetățenilor, pentru a favoriza o mai bună cunoaștere a drepturilor legate de cetățenia europeană.
Pe durata întregului an vor fi organizate diferite evenimente, pentru a le explica cetățenilor europeni drepturile de care beneficiază atunci când decid să studieze, să lucreze, să își înceapă o afacere sau să își primească pensia în alt stat membru.

Anul viitor va avea loc cea de-a 20-a aniversare a cetățeniei europene. Fiecare cetățean al Uniunii Europene se bucură de o serie de drepturi garantate de tratatele UE, printre care dreptul de a se deplasa și a locui liber într-un alt stat membru, dreptul de a vota și de a candida la alegerile locale sau europene, precum și dreptul de a adresa petiții Parlamentului European.

De multe ori cetățenii UE nu cunosc aceste drepturi, iar scopul Anului european va fi tocmai acela de a educa publicul larg și, în special, tinerii și de a le arăta cum pot profita de aceste drepturi.

No Comments to “2013 – Anul european al cetăţeniei”

add a comment.

Leave a Reply