Doi primari tulceni vâslesc anul acesta la Tour International Danubien

Doi primari tulceni vâslesc anul acesta la Tour International Danubien

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

Ștefan Ilie, primarul comunei Luncavița și Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, vâslesc sâmbătă, 1 septembrie 2012, pe traseul Luncavița – Tulcea, într-o lotcă pescărească, în cadrul TID – Tour International Danubien.

TID este cel mai lung turneu anual internațional de caiac, canoe și canotaj din lume, organizat pe Dunăre, în lungime de aproximativ 2516 km, pornind de la Ingolstadt, Germania și încheindu-se, de doar cațiva ani la Sf. Gheorghe, România. El a fost organizat pentru prima dată în anul 1956, având pe atunci punctul de start la Bratislava iar cel de final la Budapesta. Deși România deține cea mai mare lungime de mal dintre toate țările riverane Dunării (1075 km), ea nu a fost implicată în organizare și nici nu a avut participanți în acest turneu până în anul 2007, când un echipaj format din 3 persoane într-un caiac sit-on-top a intrat pentru prima oară în acest turneu.

Pe partea română a TID, anul acesta sunt  peste 120 de participanţi înscrişi, dintre care 37 români. Pentru al treilea an consecutiv comuna Luncaviţa este gazdă a turneului. Participanţii vor înnopta la Luncavița, în dreptul Milei Nautice 62, unde vor gusta borșul de pește luncăvițean, plăcinta dobrogeană, şi vor dansa geamparalele alături de ansamblul folcloric local. De la Luncavița vor pleca vâslind, alături de participanții TID, primarul Comunei Luncavița, Ștefan Ilie, şi primarul Comunei Jurilovca, Eugen Ion, iar căpitanul şi cârmaciul echipei va fi Vasile Diba, multiplu campion mondial şi olimpic la caiac.

Invitați speciali la etapa TID Luncaviţa sunt: Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint; Constantin Hogea, primarul Municipiului Tulcea; Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea; Lucian Simion, prefectul Județului Tulcea, şi alte personalități culturale, sportive sau politice din judeţ.

 

Redacţia

 

No Comments to “Doi primari tulceni vâslesc anul acesta la Tour International Danubien”

add a comment.

Leave a Reply