Primul proiect zonal din cadrul programului „Tineret în acţiune”, finalizat cu succes

Primul proiect zonal din cadrul programului „Tineret în acţiune”, finalizat cu succes

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

Proiectul „Tânăr jurnalist european” implementat de Asociaţia pentru educaţie continuă „EURO-PERSPECTIVA” în oraşul Măcin s-a încheiat la sfârşitul lunii august. În cadrul proiectului a fost editată  prima ediţie a ziarului conceput de tinerii implicaţi în proiect cu ajutorul formatorilor, îndrumătorului şi al echipei de proiect.

 Proiectul a fost cofinanţat în cadrul  Programului „Tineret în acţiune”, Acţiunea 1 – Tineri pentru Europa,  Sub- Acţiunea 1.2 – Iniţiative ale tinerilor şi a fost implementat de Asociaţia pentru educaţie continuă „EURO-PERSPECTIVA” Bucureşti, preşedinte –Constanţa Tulică.

„Tânăr jurnalist european” a pornit de la realitatea faptului că judeţul Tulcea este unul dintre judeţele cu cele mai puţine mijloace locale de informare.  În oraşul Măcin, al doilea oraş ca şi populaţie din judeţ, nu se editează nicio publicaţie locală. Interesul tinerilor din oraş pentru jurnalism s-a manifestat prin cursuri pe care aceştia le-au solicitat în fiecare an şcolar, atât şcolilor generale, cât şi liceului, mulţi dintre ei devenind apoi studenţi ai facultăţilor de stat sau particulare cu profil jurnalistic.

Participanţii direct implicaţi în proiect au fost 20 de tineri din oraşul Măcin şi comunele Jijila, Turcoaia, Greci, elevi ai Liceului „Gh. M. Murgoci” Măcin, jud. Tulcea, coordonaţi de echipa de proiect şi îndrumaţi de prof. Gilda Preda.

Formatorii proiectului, Armanda Filipine – jurnalist şi Adina Loredana Tulică – jurnalist, expert PR, au urmărit ca tinerii care au participat la acest proiect să îşi îmbunătăţească competenţele jurnalistice şi să dobândească noi competenţe şi abilităţi: abilitatea de a realiza un text jurnalistic, competenţe de tehnoredactare, fotografie, grafică, machetare, crearea unui e-mail, site, blog, abilităţi de comunicare, socializare, interrelaţionare cu cetăţenii, dezvoltarea spiritului antreprenorial, atitudine civică de a contribui la dezvoltarea comunităţii din care fac parte.

Proiectul „Tineri jurnalişti europeni” a fost centrat pe trei mari teme:

1. Cursuri  practice de jurnalism, comunicare şi PR în  cadrul cărora cei 20 de tineri au fost  iniţiaţi în jurnalism şi relaţii publice;

2. Înţelegerea organizării şi funcţionării unei întreprinderi de presă / departament de presă – prin realizarea unor vizite la Televiziunea Română, Radio România, Agenţia de presă RADOR, sediul Newsi, Muzeul Palatului Cotroceni;

3. Realizarea publicaţiei locale „GAZETA DE DOBROGEA”

 

Toţi tinerii implicaţi în proiect vor primi un Certificat Youthpass şi diploma Cetăţean implicat al oraşului meu.

Ziarul local fondat cu ocazia acestui proiect îşi va continua existenţa on-line, dar şi în varianta print, cu sprijinul potenţialilor sponsori interesaţi de existenţa unei surse de informare în zonă. Pentru mai multe detalii despre proiect, accesaţi www.jurnalisteuropean.ro.

Redacţia

No Comments to “Primul proiect zonal din cadrul programului „Tineret în acţiune”, finalizat cu succes”

add a comment.

Leave a Reply