Săptămâna filmului rusesc, la Tulcea

Săptămâna filmului rusesc, la Tulcea

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Universitatea din București, Reţeaua de cultură și Primăria Municipiului Tulcea au organizat, în perioada 20-26 august 2012, Săptămâna premierelor rusești pe marele ecran din Tulcea.
Publicul a putut viziona în fiecare seară, începând de la orele 21.00, în Piaţa Civică, un regal al filmelor ruseşti ce au rulat pentru prima oară pe marele ecran din oraşul de la porţile Deltei. Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran a oferit spre vizionare la Tulcea o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc, altele – dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric.
Startul proiectiiilor l-a dat filmul de animaţie de scurt-metraj nominalizat la Oscar Lavatory Lovestory, în regia lui Konstantin Bronzit, şi Ultimul Canton, un film de Aleksei Ucitel, cu 4 premii şi 3 nominalizări la Vulturul de aur, 3 premii şi 4 nominalizari la Nika, o nominalizare la Globul de aur şi propus de Rusia în 2010 la premiul Oscar. Alte filme pe care publicul tulcean le-a putut viziona gratuit au fost Gambitul turcesc (2005), Povestea cosmosului meu ROMADESUS (2009), Bunica Tosia (2003), Credinţa (2009), Georg (2008) şi Efect de seră (2005).
Evenimentul de la Tulcea se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, timp de o săptămână, marele public din diferite oraşe ale ţării având acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generații de regizori ruși, traduse de studenții Universității din București.
Redacţia

 

No Comments to “Săptămâna filmului rusesc, la Tulcea”

add a comment.

Leave a Reply