Toamna se numără bobocii – Peste 10.000 de tineri educaţi prin campania ‘Îndrăzneşte să fii mare!’

Toamna se numără bobocii – Peste 10.000 de tineri educaţi prin campania ‘Îndrăzneşte să fii mare!’

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

Fundaţia Tineri pentru Tineri, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a încheiat prima jumătate a campaniei ‘Îndrăzneşte să fii mare!’, program de responsabilizare a liceenilor din 15 judeţe ale ţării. Până în prezent, 10.556 de tineri (din totalul de 22.950 pe care şi-l propun partenerii) din 110 licee au beneficiat de ore de educaţie pentru viaţa de familie. Campania se derulează până la finalul anului şcolar 2012-2013.

Programul este construit pe principiile educaţiei non-formale şi educaţiei între egali, astfel încât elevii sunt formaţi de peste 900 de tineri voluntari ai Fundaţiei Tineri pentru Tineri care au fost instruiţi în prealabil.

Pe parcursul a 6-12 ore de dirigenţie, elevilor li se formează abilităţi pentru viaţa de familie prin tematici ca: Autocunoaştere; Clarificarea valorilor şi luarea deciziilor; Echitate de gen, rolurile sexelor şi relaţionare; Anatomie şi fiziologie; Infecţii cu transmitere sexuală; Prevenirea şi combaterea HIV/SIDA; Metode contraceptive; Sarcină şi parentalitate; Comunicare în sănătatea reproducerii; Implicare activă.

Rezultatele primului an de campanie în cifre:

10.556 de elevi beneficiari

910 voluntari instruiţi

590 de clase acoperite

110 licee acoperite din 15 judeţe

360 de activităţi de comunicare interpersonală organizate în afara şcolii – 9.000 de beneficiari

50.938 de beneficiari ai campaniei de vară derulate în Costineşti

Pentru anul şcolar 2012-2013, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi propune multiplicarea activităţilor prin instruirea a încă 440 de voluntari, precum şi a 280 de consilieri şcolari şi acoperirea a 160 de noi licee.

Educaţie pentru Viaţa de Familie – parte a campaniei ‘Îndrăzneşte să fii mare!’ – este programul tradiţional al Fundaţiei Tineri pentru Tineri şi se derulează în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, conducerile unităţilor şcolare şi cu acordul părinţilor fiecăruia dintre elevii participanţi.

Campania ‘Îndrăzneşte să fii mare!’ se desfăşoară în cadrul proiectului ‘EVRICA – Educaţie pentru Viaţă şi Responsabilizare Individuală prin programe de Cetăţenie Activă pentru tinerii din România’, cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul continuă programele pe care Tineri pentru Tineri le desfăşoară în România din anii ’90 şi prin care adolescenţii au acces la informaţii despre comportamente responsabile în domeniul sănătăţii reproducerii prin metode inovative şi interactive – educatia între egali – şi la programe structurate de educaţie pentru viaţa de familie.

No Comments to “Toamna se numără bobocii – Peste 10.000 de tineri educaţi prin campania ‘Îndrăzneşte să fii mare!’”

add a comment.

Leave a Reply