ZIUA EDUCAŢIEI NONFORMALE – organizată şi la Măcin

ZIUA  EDUCAŢIEI  NONFORMALE –  organizată şi la Măcin

  • Add Comments
  • Print
  • Add to Favorites

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei organizează Ziua Educaţiei Nonformale în perioada 28 – 29 septembrie 2012.

Acestea sunt  două zile ca oricare altele sau… O ZI CÂT DOUĂ în care organizatorii îşi propun să promoveze împreună cu tinerii educaţia nonformală.
Anul acesta, la cea de a doua ediţie, avem o situaţie specială – cea mai lungă zi a anului, care va dura 36 de ore.

 

Ce se va întâmpla?

Organizaţiile/instituţiile şi toţi oamenii care cred în beneficiile educaţiei nonformale şi care practică activităţi şi metode de educaţie nonformală sunt invitaţi să realizeze în această zi evenimente vizibile în comunităţile din întreaga ţară, sub umbrela mare a evenimentului Ziua Educaţiei Nonformale.

În aceste zile se pot realiza diverse activităţi de educaţie nonformală, de la cele mai mici până la evenimente stradale, unde limita este doar imaginaţia organizatorilor şi a participanţilor.
Organizatorii naţionali ai evenimentului ne spun că atelierele de origami şi quilling, piesele de teatru forum, proiecţiile de filme, mini training-urile, expoziţiile de fotografie, cafenelele publice, dezbaterile, evenimentele de promovare a educaţiei nonformale sunt doar câteva din multele exemple de activităţi care ar putea să fie realizate de Ziua Educaţiei Nonformale.

De ce acest eveniment?

Pentru că educaţia nonformală este o componentă esenţială a educaţiei pe tot parcursul vieţii şi pentru că vrem să fie promovată ideea că oricine poate să înveţe oricând şi oriunde!
Pentru că nonformalul merită să fie şi în comunitatea noastră, Asociaţia pentru educaţie continuă „EURO-PERSPECTIVA” se va implica în organizarea unor activităţi cu tinerii ce constau în ateliere de origami şi quilling precum şi cafeneaua publică cu tema: „Idei pentru dezvoltare locală”.
Dacă îţi place ideea noastră de a promova publicului larg educaţia nonformală, contribuie cu idei şi înscrie-te la activităţi prin trimiterea unui mail la adresa: europerspectiva@yahoo.com  până pe data de 15 septembrie 2012.

 

 Preşedinte asociaţie,

Constanţa Tulică

No Comments to “ZIUA EDUCAŢIEI NONFORMALE – organizată şi la Măcin”

add a comment.

Leave a Reply